Cauta in 21.294 retete

Cremă de zahăr ars, o reţetă ca la mama acasă

Acest desert este unul extrem de simplu, însă e atât de bun încât te poate întoarce în timp, exact în copilărie.

Ingrediente

- 6 ouă
- 1 l lapte
- 200 g zahăr
- 6 linguri zahăr pentru caramelizat
- 1/2 coaja de la o lămâie rasă
- 1 plic zahăr vanilinat

Mod de preparare

Dificultate: usoara

Într-o cratiţă se pun cele 6 linguri de zahăr şi se lasă la foc mic până se caramelizează. Când e gata, distribuim zahărul topit pe pereţii vasului şi lăsăm la răcit. Între timp batem ouăle cu zahărul până se face spumă şi apoi se adaugă laptele şi aromele.

Compoziţia se toarnă peste zahărul caramelizat şi se dă la cuptor pentru aproximativ jumătate de oră. Este foarte important ca din când în când să verificăm cu o furculiţă dacă s-a întărit şi o putem scoate când e gata rumenită.

Poftă bună!

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod