Crema de piersici si coniac
Ingrediente:
sucul si coaja unei portocale rosii;
1 cana zahar;
1/4 cana apa;
frisca;
2 portocale rosii, injumatatite, cu miezul scos;
1/2 cana de migdale prajite, tocate.
Mod de preparare:
1. Intr-un vas de dimensiuni mici, se amesteca sucul si coaja de la o portocala rosie, zaharul si apa.
2. Vasul se asaza pe foc, se fierbe si se lasa sa scada pana cand ajunge la cantitatea de aproximativ o cana.
3. Se lasa la racit, se acopera vasul, dupa care siropul se lasa la racit in frigider, peste noapte.
4. Portocalele rosii deja injumatatite, cu miezul scos, se ornamenteaza cu frisca si siropul lasat la racit peste noapte. Se presara deasupra migdale prajite si tocate.
sucul si coaja unei portocale rosii;
1 cana zahar;
1/4 cana apa;
frisca;
2 portocale rosii, injumatatite, cu miezul scos;
1/2 cana de migdale prajite, tocate.
Mod de preparare:
1. Intr-un vas de dimensiuni mici, se amesteca sucul si coaja de la o portocala rosie, zaharul si apa.
2. Vasul se asaza pe foc, se fierbe si se lasa sa scada pana cand ajunge la cantitatea de aproximativ o cana.
3. Se lasa la racit, se acopera vasul, dupa care siropul se lasa la racit in frigider, peste noapte.
4. Portocalele rosii deja injumatatite, cu miezul scos, se ornamenteaza cu frisca si siropul lasat la racit peste noapte. Se presara deasupra migdale prajite si tocate.
- Salata Tangy din morcovi si ridichi
- Salata asortata de ardei
- Salata cu fasole rosie si avocado
- Salata cu nuca, mar si portocala
- Salata de broccoli si bacon
- Salata de castraveti orientala
- Salata de morcovi... "exotica"
- Salata de pui cu sos tartar
- Salata de rosii dulce-acrisoara
- Salata de varza alba cu susan