Cauta in 21.294 retete

Clatite traditionale dulci

Sunt perfecte umplute cu gem, dulceata, marmelada. Poti incerca sa le ungi cu nuca pisata amestecata cu miere de albine, sau crema de ciocolata topita amestecata cu smantana. Poti pune in aluatul de clatite cacao si vei obtine clatite maronii, foarte gustoase. Incearca sa le umplii cu mere rase si calite sau crema de vanilie. Evident pot fi servite cu frisca sau inghetata. Imaginatie sa ai!

Ingrediente: 12-13 linguri cu varf de faina, 4 oua mari, 2 linguri rase de zahar pudra, un praf de sare, 250 de ml de lapte, 2 linguri de ulei, arome (vanilie, coaja rasa de lamaie, scortisoara). Foloseste pentru preparare clatitelor zahar vanilat, preparat in casa dupa reteta de aici.  

Preparare: bate foarte bine ouale si zaharul pudra, cu mixerul. Adauga un praf de sare si, pe rand, cele doua linguri de ulei. Amesteca bine. Pune mirodeniile. Pune o parte din faina, amesteca bine si o parte din lapte. Omogenizeaza. Adauga restul de faina si restul de lapte. Aluatul de clatite trebuie sa fie omogen si de consistenta smantanii subtiri.

Lasa aluatul de clatite sa stea, la rece, 30-45 de minute inainte de a le prajii. Verifica daca aluatul s-a ingrosat si subtiaza-l, daca trebuie, cu putin lapte, pana ajunge la consistenta potrivita. Se prajesc in tigaia (clasica sau antiadeziva) bine incinsa. La prima clatita unge tigaia, apoi doar din cand in cand. Se prajesc pe ambele parti. Le poti intoarce cu un cutit cu lama lata si varful rotund (ca sa nu se rupa clatita). Pastreaza clatitele la cald pana le pui umplutura.

Comentarii (8)

  • ioana  pe 14 iun 2010, 20:52
    draga pamfilica

    Draga pamfilica se pare ca tu ai o parere extraordinara despre tine , se pare ca esti foarte desteapta pentru a face o categorie a prostiei ....nu cred ca om si ca perosana sa iti dea dreptul sa jignesti . Presupun ca tu esti deosebit de desteapta nu ?

  • yoana  pe  5 mai 2010, 20:42
    clatite reusite

    incercati eu kre nu sunt o gospodita inraita le`am reusit..........chiar mi`au iesit f bune...............eu le`am umplut ku finneti sh au avut o arma desavarsita...........deci incercati reteta k e f reusita sh buna sh clatitele ies ku adv gustoase!!!!!!!!!!!!!felicitari doamnei kre a postat reteta!!!!!!!!

  • Pamfilica  pe  1 iun 2010, 13:18
    .

    Yoana.,se vede destul de clar ca nu esti o gospodina inraita si se mai vede altceva....ca esti deosebit de proasta dupa felul in care iti bati joc de alfabetul romanesc. Mersi pt. reteta

  • just_me  pe 16 iul 2010, 15:12
    pamfilica

    cu privire la comentariul pamfilicai, o persoana intr-adevar desteapta nu este cea care ii judeca pe ceilalti; se vede clar rautatea oamenilor din ziua de azi, de aia lumea a ajuns asa...

  • tedyber  pe 25 iul 2010, 15:56
    pt pamfilica

    nu stiu cine te crezi tu de-i judeci pe altii si sa-i jugnesti?...cine iti da acest drept? crezi ca daca faci asta esti mai desteapta cu ceva? desteptaciunea o arati prin ce stii tu sa faci....nu prin jigniri draga mea ! ti-ai aratat cei 7 ani de acasa si ai aratat ce femeie stilata esti....jalnica esti draga mea !

  • mady  pe 25 ian 2011, 12:59
    clatitele

    eu am mai adaugat si un praf de copt la un kg de faina..pe langa lapte si au iesit mai puhabe si mai gustoase..incercati:)

  • roc53  pe 26 feb 2011, 14:14
    rautate...nu inteleg....?

    Intrand pe pagina am vazut rautatea unor fete. Alo......abtinete de la afirmatii gratuite. Este greu sa accepti si parterea altuia?

  • Eliza  pe 26 mar 2011, 18:49
    Esti o needucata

    Sincer sa iti spun intr-un fel poate ai dreptate.Intradevar cand scrii ceva si vrei ca altii sa inteleaga scrisul scrii cu toata mana si vorbesti cu toata gura...dar sincer nu ai dreptul de a o judeca poate asa ii place ei sa vorbeasca eu una am inteles ce a vrut sa spuna tu daca nu o intelegi ia-ti un vocabular si apucate de treaba...mersi pentru reteta au iesit superbe eu am adaugat si putina apa minerala ies mai pufoase...super bravo Otilia

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod