Cheesecake fără coacere cu mascarpone şi dulce de leche
Cremos şi cu un gust inegalabil de caramel, acest cheesecake este o prăjitură care îţi va surprinde plăcut musafirii, indiferent cât de pretenţioşi sunt.
Ingrediente
400 grame de mascarpone
3-4 linguri cu dulce de leche (cremă de lapte din comerţ)
puţină sare.
200 grame de biscuiţi digestivi (sau de care preferi)
50 de grame de unt topit.
un baton Kit Kat, tăiat
fulgi de ciocolată.
Mod de preparare
Dificultate: medie · Timp preparare: 1 ora
Se pisează biscuiţii şi se amestecă cu untul topit. Se presează compoziţia într-o tavă pentru tort cu pereţii detaşabili după ce ai uns-o bine cu unt. Se lasă la frigider.
Pentru a prepara crema trebuie se amestecă mascarpone cu 3-4 linguri de dulce de leche până când obţii o cremă omogenă. Se întinde peste blat şi se lasă la rece câteva ore sau peste noapte.
Se ornează cu bucăţile de Kit Kat şi fulgii de ciocolată.