Cheesecake fără coacere cu ciocolată şi unt de arahide
Acest tort va fi pe gustul iubitorilor de unt de arahide care în combinaţie cu ciocolata se transformă într-un desert spectaculos.
Ingrediente
Pentru blat:
10 biscuiţi digestivi
7 linguri de unt topit.
Pentru cremă:
680 de grame de cremă de brânză
zahăr pudră după gust
1 vanilie Bourbon
1 cană cu ciocolată neagră topită.
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 30 minute · Nr. porţii: 7-8
Biscuţii se mărunţesc, se amestecă cu untul şi se presează în forma pentru tort cu pereţii detaşabili. Se lasă la frigider.
Crema de brânză se amestecă cu zahărul, vanilia şi ciocolata, după care se toarnă peste blatul din biscuiţi şi se pune la frigider.
Între timp se face glazura din: 500 grame de unt de arahide încălzit pe abur care se amestecă cu 125 grame de zahăr pudră după gust. Se toarnă glazura peste cremă şi se lasă tortul la frigider 2-4 ore.