Cel mai simplu tort de ciocolată. O reţetă rapidă
Ai poftă de un desert delicios cu multă ciocolată, însă nu ai răbdare să faci prăjituri complicate? Îţi recomandăm o reţetă simplă de tort de ciocolată.
Ingrediente
Ingrediente pentru blat:
1 1/2 cană cu făină
1/2 cană cu zahăr
1/4 cană cu cacao
1 linguriţă cu bicarbonat de sodiu
1/2 linguriţă cu sare
5 linguri cu ulei vegetal
1 lingură cu oţet
1 linguriţă cu extract de vanilie sau păstaie de vanilie
1 cană cu apă fierbinte
Ingrediente pentru crema de ornat:
200 grame de bucăţi de ciocolată neagră
1/2 cană cu frişcă lichidă
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 40 de minute · Nr. porţii: 6 porţii
Ingredientele pentru blat se amestecă toate direct în tava pentru tort cu pereţii detaşabili.
Se introduce la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius şi se lasă 25-30 de minute.
Se lasă la răcit, timp în care se prepară crema pentru ornat.
Pentru crema de ciocolată se amestecă frişca lichidă cu bucăţile de ciocolată şi se lasă pe foc până când s-a topit ciocolata.
Se toarnă crema peste blat şi se ornează cu ajutorul unei linguri ca să arate ca o floare. Se ornează cu zmeură proaspătă.
Foto: http://www.homecookingadventure.com