Cauta in 21.308 retete

Cea mai bună rețetă de griș cu lapte

Această rețetă de griș cu lapte probabil că îți va aduce aminte de copilărie. Iar dacă o prepari pentru copiii tăi, atunci nu vei face decât să duci mai departe un desert absolut delicios, pe care cei mici îl vor îndrăgi de la prima degustare. Ca să nu mai spunem că îl poți combina cu o multitudine de tipuri de dulceață. Iată cum să faci și tu acasă, în mai puțin de jumătate de oră, un griș cu lapte bun de te lingi pe degete!

Ingrediente

700 mililitri de lapte
6 linguri de griș
2-3 linguri de zahăr
esență de vanilie
1 vârf de cuțit de sare
dulceață pentru servit

Mod de preparare

Dificultate: usoara · Timp preparare: 20 minute · Nr. porţii: 8 porţii

Se adaugă laptele într-o oală, împreună cu un vârf de cuțit de sare, și se lasă la foc mic, eventual pe o plită, să se încălzească.

În momentul în care începe să fiarbă, se adaugă grișul treptat, în ploaie, astfel încât să nu se formeze cocoloașe. Se amestecă în mod constant compoziția, până când aceasta se îngroașă. Poți lăsa pe foc grișul până când obții consistența preferată de tine, însă nu uita că, în momentul în care se răcește, se mai întărește puțin.

Se poate servi cu orice tip de dulceață îți dorești, ca desert, dimineața pentru micul dejun sau ca o gustare delicioasă care îți poate da energie în timpul zilei.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod