Budincă de quinoa cu nucă
Quinoa conţine o proteină completă superioară, având mai multe proteine utilizabile decât carnea. De asemenea este o sursă bogată în minerale, în special calciu care este mai uşor de asimilat decât cel din lapte.
Ingrediente
1 cană cu lapte vegetal (soia, migdale, nucă de cocos, orez, ovăz);
1/2 cană de quinoa, spălată bine;
1/4 linguriţă de scorţişoară;
1/4 linguriţă de ghimbir pudră;
puţină sare de mare;
nuci crude mărunţite;
puţin zahăr nerafinat sau sirop de agave;
felii de banană.
Mod de preparare
Dificultate: usoara
1. Se pun la fiert quinoa, scorţişoara, ghimbirul, sarea şi laptele, sub capac, la foc mediu aproximativ 15 minute până ce observi că boabele de quinoa devin transparente.
2. După ce opreşti focul se adaugă nucile mărunţite, iar după ce se răceşte budinca se pune puţin zahăr nerafinat, după gust.
3. Feliile de banane se pun deasupra în momentul în care vrei să consumi budinca. O altă opţiune este să pisezi banana şi să o amesteci cu budinca de quinoa.