Brioşe din făină de ovăz, cu stafide şi curmale
Ai poftă de un desert sănătos? Încearcă aceste brioşe care se fac rapid şi nu necesită o sumedenie de ingrediente!
Ingrediente
o cană şi jumătate cu făină de ovăz
1/4 cană cu seminţe de in măcinate
1/2 linguriţă praf de copt
1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
puţină sare
1/4 cană cu iaurt grecesc
2 linguri cu miere de albine
1 ou
1/2 linguriţă cu scorţişoară
1/4 cană cu lapte
2 linguri cu ulei de măsline
stafide şi curmale.
Mod de preparare
Dificultate: medie
Se încinge în prealabil cuptorul.
Se amestecă ingredientele uscate, după care se adaugă pe rând celelalte ingrediente şi se amestecă bine toată compoziţia. La final se integrează stafidele şi curmalele.
Se toarnă câte două linguri în formele pentru copt şi se lasă la cuptor aproximativ o jumătate de oră.