Brioșe cu măr și dovleac
Suntem în plin sezonul dovlecilor, iar dacă vrei să îi incluzi și în alte rețete în afară de clasica plăcintă, încearcă aceste brioșe absolut delicioase.
Ingrediente
2 căni și jumătate cu făină
2 căni cu zahăr
1 linguriță cu bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță cu sare
2 ouă, bătute
1 cană cu piure de dovleac
1/2 cană cu ulei de floarea soarelui
2 căni cu măr curățat de coajă, tocat bucățele mici
2 linguri cu făină
1/4 cană cu zahăr
1 linguriță cu scorțișoară măcinată
4 lingurițe cu unt rece
Mod de preparare
Dificultate: medie · Timp preparare: 1 oră · Nr. porţii: 18
Coace la cuptor o jumătate de dovleac, tăiat felii, până când se înmoaie și se rumenește . Curăță pulpa de pe coajă și amestecă în blender pentru a obține un piure fin.
Unge 18 forme de brioșe sau folosește forme din hârtie.
Într-un bol mare pune două căni și jumătate de făină, 2 căni cu zahăr, o jumătate de linguriță cu scorțișoară, bicarbonatul de sodiu și sarea.
Într-un alt bol, amestecă ouăle, uleiul și o cană cu piure din dovleac.
Adaugă amestecul de dovleac peste amestecul cu făină și amestecă pentru a le încorpora.
Pune bucățelele de măr în compoziție și amestecă iar.
Cu o lingură, pune compoziția în formele pentru brioșe.
Într-un vas mic, amestecă 2 linguri cu făină, 1/4 cană cu zahăr, 1/2 linguriță cu scorțișoară și untul rece. Frământă cu vârful degetelor pentru a forma mici firimituri. Presară acest topping peste aluatul de brioșe din forme.
Coace brioșele la 175 de grade Celsius timp de 35 - 40 de minute.