Cauta in 35.173 retete

Brioşe cu afine şi lapte bătut

Brioşele cu afine sunt perfecte pentru micul dejun sau o gustare dulce, alături de o cană cu lapte cald. Se fac foarte repede şi nu au ingrediente multe.

Ingrediente

2 căni şi jumătate de făină
3/4 cană cu zahăr
2 linguriţe cu praf de copt
1/2 linguriţă cu bicarbonat de sodiu
1/4 linguriţă cu sare
puţină coajă de lămâie rasă
1 ou
1 cană cu lapte bătut
1 pliculeţ cu zahăr vanilat Bourbon
1-2 căni cu afine proaspete sau congelate

Mod de preparare

Dificultate: medie · Timp preparare: 30 minute · Nr. porţii: 12

Cuptorul se preîncălzeşte la 190 de grade Celsius.
Se ung cu ulei/unt formele pentru brioşe sau se foloseşte hârtie specială pentru brioşe.
Într-un bol se amestecă făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul, sarea şi coaja de lămâie. Apoi se încorporează afinele şi se amestecă cu grijă cu ajutorul unei spatule.
În alt bol se bate oul şi se amestecă împreună cu laptele bătut şi vanilia.
Apoi se toarnă amestecul lichid peste cel făină, amestecând cu grijă până când se încorporează toate ingredientele. Nu este recomandat să amesteci foarte mult aluatul.
Se umple fiecare formă pentru brioşe aproape până sus şi se lasă la cuptor timp de 20 de minute.
În cazul în care foloseşti afine congelate este de preferat să laşi brioşele cu 5 minute mai mult la cuptor. Pentru a verifica dacă sunt gata aplică testul cu scobitoarea introdusă în mijlocul unei brioşe şi care trebuie să iasă curată.
Se scot de la cuptor şi se lasă la răcit.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod