Biscuiţi dulci cu unt şi stafide
Ai poftă de ceva delicios, dar să nu fie foarte dulce? Eva.ro îţi recomandă aceşti biscuiţi, cunoscuţi şi sub denumirea de "scones".
Ingrediente
2 căni cu făină
4 linguriţe cu praf de copt
3/4 linguriţă sare
1/4 cană cu zahăr
6-7 linguri cu unt
lapte bătut, cât să obţii un aluat
1 ou
un pumn de stafide.
Mod de preparare
Dificultate: medie
Se încălzeşte cuptorul în prealabil.
Într-un bol se amestevă făina, praful de copt, sarea şi zahărul.
Adaugă untul şi amestecă-l puţin cu mâna, după care adaugă oul şi laptele bătut.
Adaugă stafidele la final, după care întinde aluatul cu sucitorul şi taie roţite cu ajutorul unui pahar.
Se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt şi se lasă la cuptor aproximativ 20-25 de minute, până când se rumenesc deasupra