Banita (placinta bulgareasca cu branza sarata)
Ingrediente
- 1 punga 400 - 500 gr foi de placinta,
- 400 - 500 gr branza sarata,
- 2-3 oua,
- un borcanel de iaurt de 450 gr sau 400 - 500 gr iaurt,
- 3 linguri ulei,
- 100 ml apa.
- zahar pudra.
Optional: zahar si stafide (daca dorim ca placinta sa fie dulce)
Mod de preparare
Lasam foile de placinta sa se dezghete, apoi le intindem si le ungem cu un pic de ou batut!
Pentru umplutura: spargem ouale intr-un castronel mai mare, apoi le amestecam cu iaurtul si cele 2-3 linguri de ulei si turnam la sfarsit peste amestec 100 ml apa! Putem adauga si branza framantata in acest amestec sau o putem adauga separat!
Optional: daca dorim o placinta cu branza dulce mai adaugam in plus mix-ului/amestecului 100 gr stafide si 2 - 3 linguri de zahar!
Dupa ce pregatim amstecul il turnam peste foi si apoi impaturim la sfarsit cu inca un rand de foi! Daca doriti un amestec mai consistent puteti pune pana la 3 randuri de foi!
Se lasa la cuptor aproximativ 20 de minute!
La sfarsit, pentru un efect vizual deosebit putem cerne deasupra 2 linguri de zahar pudra! Se poate servi, fie atat calda cat si rece... alaturi de un pahar de suc sau iaurt sau orice altceva doriti...
Portie pentru aproximativ 2-3 persoane!
Reteta trimisa de uniculk.