Cauta in 21.052 retete

Terina de branza

Ingrediente

1 pâine rotunda 200 g pateu de porc/pui 250 g muschi file 2 castraveti murati 500 g brânza de vaci 3 linguri cu smântâna 1-2 căței de usturoi 2 legaturi de marar sare piper

Mod de preparare

1. Într-un castron, amesteca energic brânza de vaci cu smântâna și usturoiul zdrobit. 2. Adauga o legatura de marar tocat marunt și condimenteaza cu sare și piper dupa gust. 3. Taie pâinea în trei felii (ca pe blatul de tort) potrivit de groase. Unge prima felie cu pate și așaza felii de castraveți. 4. Acopera cu a doua felie de pâine și întinde un sfert din amestecul de brânza. 5. Pune deasupra ultima felie de pâine și câteva fâșii de mușchi file. 6. Îmbraca totul în restul de brânza și așaza mușchiul ramas în așa fel încât sa arate ca niște petale. 7. Pe lateral, de jur împrejur, pune marar tocat fin. Ei, nu-i așa ca arata genial? Lasa acum tortul la rece, minimum o ora, ca sa se înmoaie putin feliile de pâine.

Reteta trimisa de georgeta68.