Penne cu asparagus
Un antreu excelent sau un fel de mancare satios si gustos.
2 1/2 cani penne
2 cani asparagus, taiat pe diagonala (de dimensiunea pastelor)
1/2 cana mazare congelata semi-preparata
2 linguri faina
4 linguri mustar Dijon
1/2 lingurita busuioc uscat
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper proaspat macinat
2 catei de usturoi, taiati marunt
2 cani lapte
1/4 cana parmezan ras
1 lingura unt
1 lingura zeama de lamaie, proaspat stoarsa
1 lingurita coaja rasa de lamaie
parmezan proaspat ras, pentru decor
1. Intr-un vas de dimensiuni mari, cu capac, prepara pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Adauga asparagusul si mazarea in ultimele 3 minute de fierbere. Scurge pastele de apa si pune din nou vasul pe foc.
2. Intr-o tigaie, amesteca faina, mustarul Dijon, busuiocul, sarea, piperul si usturoiul taiat marunt. Adauga treptat laptele, pana cand obtii o compozitie omogena.
3. Pune tigaia pe foc mediu si amesteca in permanenta sosul, pana cand acesta da in clocot. Redu intensitatea flacarii si amesteca frecvent, pana cand sosul se ingroasa. Adauga 1/4 cana parmezan ras si untul; amesteca pana cand cele doua ingrediente se topesc.
4. Peste pastele fierbinti, adauga sosul gata preparat, zeama si coaja rasa de lamaie, cat sa acopere pennele cu un strat uniform.
5. Inainte de a servi, presara peste paste parmezan ras.
Se obtin 2-3 portii.
Ingrediente si cantitati:
2 1/2 cani penne
2 cani asparagus, taiat pe diagonala (de dimensiunea pastelor)
1/2 cana mazare congelata semi-preparata
2 linguri faina
4 linguri mustar Dijon
1/2 lingurita busuioc uscat
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper proaspat macinat
2 catei de usturoi, taiati marunt
2 cani lapte
1/4 cana parmezan ras
1 lingura unt
1 lingura zeama de lamaie, proaspat stoarsa
1 lingurita coaja rasa de lamaie
parmezan proaspat ras, pentru decor
Mod de preparare:
1. Intr-un vas de dimensiuni mari, cu capac, prepara pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Adauga asparagusul si mazarea in ultimele 3 minute de fierbere. Scurge pastele de apa si pune din nou vasul pe foc.
2. Intr-o tigaie, amesteca faina, mustarul Dijon, busuiocul, sarea, piperul si usturoiul taiat marunt. Adauga treptat laptele, pana cand obtii o compozitie omogena.
3. Pune tigaia pe foc mediu si amesteca in permanenta sosul, pana cand acesta da in clocot. Redu intensitatea flacarii si amesteca frecvent, pana cand sosul se ingroasa. Adauga 1/4 cana parmezan ras si untul; amesteca pana cand cele doua ingrediente se topesc.
4. Peste pastele fierbinti, adauga sosul gata preparat, zeama si coaja rasa de lamaie, cat sa acopere pennele cu un strat uniform.
5. Inainte de a servi, presara peste paste parmezan ras.
Se obtin 2-3 portii.