Tortilla spaniola
Aceasta reteta, in fapt o omleta speciala, este un fel de mancare delicioasa, buna si calda, care poate fi servita si rece. Poate fi usor taiata in felii, fara a se faramita. Ingredientele sunt pentru patru portii. Timp de preparare, 25 minute.
Ingrediente: patru oua mari, doi cartofi de marime potrivita, o ceapa, un ardei verde mic, 50 de grame de salam uscat sau un carnat din carne de porc uscat, trei linguri de ulei, sare si piper.
Preparare:
- Taie cartofii cubulete sau da-i prin razatoare, taie ceapa marunt, curata de seminte ardeiul si taie-l marunt, taie in felii subtiri salamul.
- Incalzeste doua linguri de ulei intr-o tigaie, adauga cartofii dati prin razatoare si caleste-i timp de 8-10 minute, amestecand din cand in cand pana capata o culoare bruna. Adauga ceapa, piperul si feliile de salam sau carnat. Amesteca bine si tine totul pe foc pentru inca 6-8 minute.
- Bate ouale, adauga sare si piper, apoi toarna-le in tigaie, peste amestecul de legume si salam.
- Coace omleta la foc potrivit timp de trei minute, tragand partea coapta a oualelor spre centrul tigaii cu o spatula si lasand partea lichida a acestora sa curga pe margini.
- Folosind un platou, rastoarna omleta, apoi transfer-o din nou in tigaie pentru a se rumeni si pe partea cealalta. Cand este gata, pune-o pe un platou si serveste-o calda sau rece.
Ingrediente: patru oua mari, doi cartofi de marime potrivita, o ceapa, un ardei verde mic, 50 de grame de salam uscat sau un carnat din carne de porc uscat, trei linguri de ulei, sare si piper.
Preparare:
- Taie cartofii cubulete sau da-i prin razatoare, taie ceapa marunt, curata de seminte ardeiul si taie-l marunt, taie in felii subtiri salamul.
- Incalzeste doua linguri de ulei intr-o tigaie, adauga cartofii dati prin razatoare si caleste-i timp de 8-10 minute, amestecand din cand in cand pana capata o culoare bruna. Adauga ceapa, piperul si feliile de salam sau carnat. Amesteca bine si tine totul pe foc pentru inca 6-8 minute.
- Bate ouale, adauga sare si piper, apoi toarna-le in tigaie, peste amestecul de legume si salam.
- Coace omleta la foc potrivit timp de trei minute, tragand partea coapta a oualelor spre centrul tigaii cu o spatula si lasand partea lichida a acestora sa curga pe margini.
- Folosind un platou, rastoarna omleta, apoi transfer-o din nou in tigaie pentru a se rumeni si pe partea cealalta. Cand este gata, pune-o pe un platou si serveste-o calda sau rece.