Tocanita de miel cu sos curry si sos tomat
Te-ai gandit vreodata sa gatesti miel cu sos curry. Nu este tocmai o reteta traditionala, dar merita incercata. Te invit la o tocanita de miel cu sos curry si sos tomat.
500 g pulpa de miel
200 ml ulei
400 g sos tomat
1 cartof mare
200 ml apa calda
4 linguri de mazare congelata
1 conopida mica
3 rosii
50 g curry
sare
piper
1. Pune intr-o cratita ulei la incins. Toarna si sosurile si lasa-le la foc potrivit timp de 2-3 min, ca sa-si degaje aroma. Apoi adauga cartoful, decojit si taiat in bucati, peste care adauga apa calda. Asteapta pana sosul da in clocot, dupa care micsoreaza focul si mai lasa-l sa fiarba timp de 15-20 min, pana incepe cartoful sa se inmoaie.
2. Toaca pulpa de miel si adaug-o peste sosul tomat si peste uleiul incins. Las-o la calit 25 de min, insa nu uita sa amesteci in continuu ca sa nu se arda.
3. Adauga conopida, dupa ce ai desprins-o in mici bucatele, si continua sa fierbi timp de 5-7 min, pana cand toate legumele sunt bine patrunse. In cazul in care continutul scade, mai toarna apa tot calduta.
4. Adauga mazarea congelata si rosiile taiate si lasa-le la foc timp de cateva minute, pana cand mazarea s-a fiert, iar rosiile au inceput sa se inmoaie.
Acest fel de mancare se serveste cu paine calda, pentru a-si pastra savoarea ingredientelor.
Sa ai pofta!
Ingrediente si cantitati:
500 g pulpa de miel
200 ml ulei
400 g sos tomat
1 cartof mare
200 ml apa calda
4 linguri de mazare congelata
1 conopida mica
3 rosii
50 g curry
sare
piper
Mod de preparare:
1. Pune intr-o cratita ulei la incins. Toarna si sosurile si lasa-le la foc potrivit timp de 2-3 min, ca sa-si degaje aroma. Apoi adauga cartoful, decojit si taiat in bucati, peste care adauga apa calda. Asteapta pana sosul da in clocot, dupa care micsoreaza focul si mai lasa-l sa fiarba timp de 15-20 min, pana incepe cartoful sa se inmoaie.
2. Toaca pulpa de miel si adaug-o peste sosul tomat si peste uleiul incins. Las-o la calit 25 de min, insa nu uita sa amesteci in continuu ca sa nu se arda.
3. Adauga conopida, dupa ce ai desprins-o in mici bucatele, si continua sa fierbi timp de 5-7 min, pana cand toate legumele sunt bine patrunse. In cazul in care continutul scade, mai toarna apa tot calduta.
4. Adauga mazarea congelata si rosiile taiate si lasa-le la foc timp de cateva minute, pana cand mazarea s-a fiert, iar rosiile au inceput sa se inmoaie.
Acest fel de mancare se serveste cu paine calda, pentru a-si pastra savoarea ingredientelor.
Sa ai pofta!