Cauta in 21.308 retete

Tocăniţă de legume cu afumătură şi brânză

Tocmai ce au trecut sărbătorile de iarnă şi fiecare dintre noi aşteaptă cu disperare o masă plină de legume şi fructe ca să cureţe puţin stomacul de toate mâncărurile grele consumate în această perioadă. Mă gândesc, însă, că mai sunt printre noi oameni care nu au ajuns încă la supraplin şi care-şi mai doresc o porţie, două de preparate delicioase şi nu tocmai de dietă, care să le răsfeţe papilele gustative. Ne-am gândit astăzi şi la prima şi la a doua categorie şi am realizat o frumoasă tocăniţă de legume cu afumătură şi brânză, nici prea,  nici foarte, foarte.

Care sunt ingredientele necesare?

100 g de afumătură de pui
1 cârnat afumat
300 g cartofi
ardei gras in trei culori
4 - 5 ciupercuţe
150 g de brânză de burduf
sare, piper
cimbru proaspăt
ulei

Mod de preparare

Prima operaţiune pe care trebuie să o faci este să-ţi pregăteşti materia primă. Bunăoară, curăţă şi spală cartofii, taie ardeii în felii subţiri, feliază cârnatul, taie ciupercile în patru dacă sunt mari şi taie bucăţele afumătura de pui. Pune-le pe toate într-o tigaie şi căleşte-le în ulei, în ordinea coacerii lor - mai întâi cartofii şi apoi celelalte produse.

Cand sunt gata, pune sarea şi piperul. Finalul îi este rezervat brânzei de burduf care, după ce a fost bine frecată cu cimbru, se amestecă cu prima compoziţie obţinută.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod