Tocanita cu vinete in stil frantuzesc
La origine, mancarea se cheama “Ratatouille”, dar eu nu am inteles de ce! Stiu doar ca este foarte gustoasa.
Ingrediente: trei-patru ardei capia, doi dovlecei, doua vinete mari, o ceapa, doua rosii bine coapte, 50 grame ciuperci albe de cultura, o cana de suc de rosii, verdeata (reteta cere busuioc, dar poti incerca cu frunze de telina sau leustean, plante aromate puternic), sare, piper negru macinat, un borcan mic de smantana.
Preparare:
Curata toate legumele. Pregateste un vas putin adanc, care merge la cuptor. Toaca ardeiul si ceapa si pune-le la calit in putin ulei. Rastoarna legumele in vasul pentru cuptor. Pune la calit vinetele taiate in cubulete, apoi ciupercile. Rastoarna-le si pe ele in vas.
Caleste dovleceii taiati in feliute, apoi rosiile taiate in bucati mari. Adauga peste legumele calite sucul de rosii, potriveste de sare si piper, amesteca usor si da totul la cuptorul incins maxim 20 de minute. Cand sunt gata, rastoarna peste mancare amestecul facut din smantana si verdeata.
Mai lasa mancarea cateva minute in cuptor, dar fara foc. Este si buna calda, dar mai ales rece.
Ingrediente: trei-patru ardei capia, doi dovlecei, doua vinete mari, o ceapa, doua rosii bine coapte, 50 grame ciuperci albe de cultura, o cana de suc de rosii, verdeata (reteta cere busuioc, dar poti incerca cu frunze de telina sau leustean, plante aromate puternic), sare, piper negru macinat, un borcan mic de smantana.
Preparare:
Curata toate legumele. Pregateste un vas putin adanc, care merge la cuptor. Toaca ardeiul si ceapa si pune-le la calit in putin ulei. Rastoarna legumele in vasul pentru cuptor. Pune la calit vinetele taiate in cubulete, apoi ciupercile. Rastoarna-le si pe ele in vas.
Caleste dovleceii taiati in feliute, apoi rosiile taiate in bucati mari. Adauga peste legumele calite sucul de rosii, potriveste de sare si piper, amesteca usor si da totul la cuptorul incins maxim 20 de minute. Cand sunt gata, rastoarna peste mancare amestecul facut din smantana si verdeata.
Mai lasa mancarea cateva minute in cuptor, dar fara foc. Este si buna calda, dar mai ales rece.