Tarta migdale, scortisoara si caise
O prajitura aromata si cu gustul special al caiselor
Ingrediente:
pentru blat – 250 de grame de faina, 200 grame unt, doua linguri de zahat, doua galbenusuri, un praf de sare; pentru umplutura – un kilogram de caise, trei linguri de zahar, 50 grame unt, 150 grame pudra de migdale, un ou, migdale intregi, scortisoara.
Preparare:
1. Amesteca toate ingredientele pentru blat, framanta putin si formeaza o bila pe care o lasi la rece circa 30 de minute.
2. Unge o tava de tarta cu unt si intinde blatul. Cel mai bine o poti face cu mana. Ai grija sa fie uniform intins.
3. Amesteca zaharul pentru umplutura, cu untul, o jumatate de lingurita de scortisoara si ouale. Adauga pudra de migdale. Intinde compozitia peste aluatul din tava.
4. Spala si scoate samburii din caise. Aranjeaza pe toata suprafata tartei caise, dupa cum iti place. Presara pe deasupa samburii de caisa si migdalele intregi
5. Coace circa 40 de minute la foc potrivit. Se serveste rece, usor pudrata cu zahar si un strop de scortisoara.