Tarta cu morcovi
Un preparat excelent, colorat, aromat si gustos. Bun si cald, bun si rece.
Ingrediente: 500 grame de morcovi tineri, 4 oua, 125 grame de smantana, 125 grame de unt, 500 grame de faina, 100 grame de cascaval, sare, piper, patrunjel proaspat.
Preparare: Curata si pune la fiert morcovii intregi. Prepara aluatul pentru tarta. Amesteca faina cu 100 grame de unt moale. In aluatul nisipos adauga un ou intreg. Framanta aluatul care trebuie sa fie ca o plastilina (daca este nevoie, adauga putina apa). Pune aluatul la rece circa 30 de minute.
Scurge apa in care au fiert morcovii, taie-i feliute si caleste-i in restul de unt, cateva minute. Adauga sare si piper. Da deoparte sa se raceasca.
Unge o tava cu putin unt si intinde foaia. Bate bine 3 oua cu smantana, adauga o mana de cascava ras si putina verdeata tocata fin. Pune aceasta crema peste blat, iar deasupra morcovii caliti.
Da totul la cuptor circa 40 de minute. Taie tarta calda.
Ingrediente: 500 grame de morcovi tineri, 4 oua, 125 grame de smantana, 125 grame de unt, 500 grame de faina, 100 grame de cascaval, sare, piper, patrunjel proaspat.
Preparare: Curata si pune la fiert morcovii intregi. Prepara aluatul pentru tarta. Amesteca faina cu 100 grame de unt moale. In aluatul nisipos adauga un ou intreg. Framanta aluatul care trebuie sa fie ca o plastilina (daca este nevoie, adauga putina apa). Pune aluatul la rece circa 30 de minute.
Scurge apa in care au fiert morcovii, taie-i feliute si caleste-i in restul de unt, cateva minute. Adauga sare si piper. Da deoparte sa se raceasca.
Unge o tava cu putin unt si intinde foaia. Bate bine 3 oua cu smantana, adauga o mana de cascava ras si putina verdeata tocata fin. Pune aceasta crema peste blat, iar deasupra morcovii caliti.
Da totul la cuptor circa 40 de minute. Taie tarta calda.