Tabulet libanez
Tabulet – mancare traditional libaneza - este un regal de prospetime.
Ingredientele principale sunt patrunjelul si menta.
Cantitatile sunt pentru opt portii.
Ingrediente: opt rosii mari, coapte si tari, doua cepe, patru legaturi de patrunjel, doua legaturi de menta proaspata, doua-trei linguri de bulgur (grau decorticat, macinat mare, foarte asemanator cu arpacasul, dar mai marunt – il gasesti in supermarket), doua lamai, ulei de masline, sare.
Preparare:
- Pune bulgurul in apa rece si lasa-l sa se umfle 20 minute.
- Spala, scurge si taie patrunjelul si menta. Taie fin ceapa.
- Poti sa cureti rosiile de coaja, dar nu este neaparat nevoie, si taie-le in bucatele mici, cat boabele de fasole.
- Scurge bulgurul si amesteca-l cu sucul de la doua lamai, adauga cinci - sase linguri de ulei si sare. Amesteca.
- Adauga peste bulbur verdeturile tocate si rosiile. Amesteca usor. Da la rece!