Sufle de dovlecei
Este o minunatie! Este o mancare in sine, dar si o delicata garnitura, pentru peste sau carne.
Ingrediente:
cinci dovlecei, trei catei de usturoi, o ceapa mica, patru oua, 50 grame parmezan, 100 grame smantana, 100 ml lapte, sare, piper si putin cimbru uscat.
Mod de preparare:
- Curata dovleceii si taie-i in felii. Pune-i intr-o sita, deasupra unei oale, cu acelasi diametru ca si sita, cu apa care clocoteste. Acopera sita cu un capac. Lasa dovleceii 15 minute sa se scurga bine, apoi paseaza-i.
- Toaca ceapa si usturoiul si pune-le la calit in ulei, apoi adauga dovleceii pasati. Lasa totul pe foc pana se evapora toata apa din dovlecei, amestecand din cand in cand. Da deoparte si lasa sa se raceasca.
- Adauga smantana si parmezanul ras, apoi galbenusurile, unul cate unul, potriveste de sare si piper.
- Pregateste o cratita cu pereti grosi. Unge-o cu unt si tapeteaza-o cu faina.
- Bate albusurile spuma, cu un praf de sare. Spuma de albus trebuie sa fie foarte bine batuta (cu mixerul circa 10 minute).
- Incorporeaza albusurile, incet cu miscari circulate de la fundul vasului spre suprafata, nu dintr-o data, ci in trei-patru etape.
- Pune sufleul la copt la foc potrivit, in cuptorul incalzit (nu incins, ci doar cald), inainte. Lasa la copt circa 20 de minutesi nu deschide usa in acest timp. Lasa sufleul in cuptor circa cinci minute inainte sa-l scoti, dupa ce ai oprit focul.
Sfat Eva: Pune compozita in vase separate – cate vase atatea portii. Foloseste vase cu peretii grosi, care pastreaza caldura si impiedica sufleul sa se lase.
Ingrediente:
cinci dovlecei, trei catei de usturoi, o ceapa mica, patru oua, 50 grame parmezan, 100 grame smantana, 100 ml lapte, sare, piper si putin cimbru uscat.
Mod de preparare:
- Curata dovleceii si taie-i in felii. Pune-i intr-o sita, deasupra unei oale, cu acelasi diametru ca si sita, cu apa care clocoteste. Acopera sita cu un capac. Lasa dovleceii 15 minute sa se scurga bine, apoi paseaza-i.
- Toaca ceapa si usturoiul si pune-le la calit in ulei, apoi adauga dovleceii pasati. Lasa totul pe foc pana se evapora toata apa din dovlecei, amestecand din cand in cand. Da deoparte si lasa sa se raceasca.
- Adauga smantana si parmezanul ras, apoi galbenusurile, unul cate unul, potriveste de sare si piper.
- Pregateste o cratita cu pereti grosi. Unge-o cu unt si tapeteaza-o cu faina.
- Bate albusurile spuma, cu un praf de sare. Spuma de albus trebuie sa fie foarte bine batuta (cu mixerul circa 10 minute).
- Incorporeaza albusurile, incet cu miscari circulate de la fundul vasului spre suprafata, nu dintr-o data, ci in trei-patru etape.
- Pune sufleul la copt la foc potrivit, in cuptorul incalzit (nu incins, ci doar cald), inainte. Lasa la copt circa 20 de minutesi nu deschide usa in acest timp. Lasa sufleul in cuptor circa cinci minute inainte sa-l scoti, dupa ce ai oprit focul.
Sfat Eva: Pune compozita in vase separate – cate vase atatea portii. Foloseste vase cu peretii grosi, care pastreaza caldura si impiedica sufleul sa se lase.