Spanac cu ciuperci si pui (Franta)
Rafinat si gustos.
Ingrediente: 1 kg spanac, 500 grame ciuperci proaspete, 100 grame unt, doua cani cu lapte , o lingura de faina, un piept de pui, sare, piper, o legatura de patrunjel verde, o legatura de usturoi verde, 2 oua, 2 linguri de pesment, 100 grame cascaval ras (parmezan).
Preparare:
Taie pieptul de pui in bucatele si caleste-l bine in putin ulei. Cand s-a rumenit, adauga o cana de lapte si lasa puiul sa fiarba.
Spala bine spanacul si fierbe-l in apa cu sare. Scurge-l si toaca-l marunt. Curata ciupercile, taie-le in bucati mari si pune-le la calit in putin ulei, cu un parf de sare. Adauga, cand s-au inmuiat putin, usturoiul verde tocat marunt si legatura de verdeata.
Pune untul la topit si adauga o lingura de faina. Amesteca si stinge totul cu o cana de lapte. Adauga, in sos, spanacul tocat. Bate oualele si incorporeaza-le in spanac, apoi adauga ciupercile calite impreuna cu usturoiul si bucatele de pui, scurse bine de sos, si o parte din cascavalul ras.
Unge un vas cu unt si tapeteaza-l cu pesmet. Pune amestecul in vas, presara deasupra restul de cascaval si da totul la cuptor pentru 40 de minute.