Soufle de peste
Delicat si special: bucati de peste intr-o textura pufoasa.
400 grame file de peste alb, 30 grame unt, 200 grame branza feta (mai putin sarata este excelenta), patru oua, piper, cimbru uscat, doua lingurite de suc de lamaie.
Ingrediente:
400 grame file de peste alb, 30 grame unt, 200 grame branza feta (mai putin sarata este excelenta), patru oua, piper, cimbru uscat, doua lingurite de suc de lamaie.
Preparare:
- 1. Pune pestele in apa care fierbe si lasa-l cinci minute. Scoate-l, lasa-l sa se raceasca si taie-l in bucatele mici.
- 2. Bate galbenusurile, adauga branza rasa si untul topit. Amesteca totul bine cu mixerul pana se omogenizeaza. Adauga piper si cimbru. Amesteca.
- 3. Bate albusurile cu doua lingurite de suc de lamaie, pana se fac spuma, tare si compacta.
- 4. Incet, ca sa nu se lase compozitia de branza, adauga pestele taiat. Amesteca usor cu o spatula. Adauga albusul si amesteca incet, doar de cateva ori.
- 5. Rastoarna compozitia intr-un vas inalt, tremorezistent si coace sufleul in cuptorul incins, 30 de minute.
- 6. Lasa soufleul sa se raceasca incet in cuptor, fara sa deschizi usa, ca sa nu se lase.
- 7. Serveste caldut, cu sos alb de smantana sau cu sos picant de rosii.