Sote de praz
O mancare simpla si foarte gustoasa.
Ingrediente: 600 grame praz (doar partea alba), 50 grame unt, o lingura de faina, un pahar de lapte, nucsoara, 100 grame cascaval ras, ulei, sare piper.
Preparare:
- Pune prazul la fiert in apa cu sare si clocoteste circa 10 minute.
- In timpul acesta, pune untul la topit, adauga lingura de faina si stinge cu lapte. Rezulta un sos alb, pe care il poti subtia, daca vrei cu un polonic - doua de apa in care a fiert prazul. Potriveste de sare si piper si adauga putina nucsoara.
- Scurge prazul si pune-l la calit in putin ulei.
- Unge o tava, care merge la cuptor, cu ulei. Pune prazul, adauga sosul alb si presara pe deasupra carcaval ras. Da totul la cuptor pentru 10 minute si serveste imediat.
Ingrediente: 600 grame praz (doar partea alba), 50 grame unt, o lingura de faina, un pahar de lapte, nucsoara, 100 grame cascaval ras, ulei, sare piper.
Preparare:
- Pune prazul la fiert in apa cu sare si clocoteste circa 10 minute.
- In timpul acesta, pune untul la topit, adauga lingura de faina si stinge cu lapte. Rezulta un sos alb, pe care il poti subtia, daca vrei cu un polonic - doua de apa in care a fiert prazul. Potriveste de sare si piper si adauga putina nucsoara.
- Scurge prazul si pune-l la calit in putin ulei.
- Unge o tava, care merge la cuptor, cu ulei. Pune prazul, adauga sosul alb si presara pe deasupra carcaval ras. Da totul la cuptor pentru 10 minute si serveste imediat.