Sarmale cu orez si stafide
Este imposibil sa nu-ti placa, chiar daca sunt mai dificil de facut.
Ingrediente: foi de varza murata, 6 linguri ulei, o lingura de bulion de rosii, 4-5 cepe, o ceasca de orez, 1-2 legaturi de patrunjel, 1-2 legaturi de marar, 200 de grame de stafide, sare, piper.
Preparare: Curata ceapa, spal-o si tai-o marunt. Pune ulei si o lingura, doua, de apa intr-o cratita si lasa amestecul sa ajunga la fiert. Adauga ceapa taiata si las-o pana se inmoaie, dupa care pune orezul.
Mai adauga apa si lasa totul sa fiarba inabusit. Cand orezul este fiert, adauga verdeata, stafidele, sare, piper dupa gust si se amesteca bine. Umple foile de varza si formeaza sarmale. Sunt bune mai mari. Pune ulei intr-o cratita, asaza un strat de varza, dupa care pui sarmalele una langa alta, in straturi. Acopera-le cu varza tocata, adauga bulion amestecat cu apa cat sa le acopere. Da la cuptor o ora, pana se rumenesc.
Ingrediente: foi de varza murata, 6 linguri ulei, o lingura de bulion de rosii, 4-5 cepe, o ceasca de orez, 1-2 legaturi de patrunjel, 1-2 legaturi de marar, 200 de grame de stafide, sare, piper.
Preparare: Curata ceapa, spal-o si tai-o marunt. Pune ulei si o lingura, doua, de apa intr-o cratita si lasa amestecul sa ajunga la fiert. Adauga ceapa taiata si las-o pana se inmoaie, dupa care pune orezul.
Mai adauga apa si lasa totul sa fiarba inabusit. Cand orezul este fiert, adauga verdeata, stafidele, sare, piper dupa gust si se amesteca bine. Umple foile de varza si formeaza sarmale. Sunt bune mai mari. Pune ulei intr-o cratita, asaza un strat de varza, dupa care pui sarmalele una langa alta, in straturi. Acopera-le cu varza tocata, adauga bulion amestecat cu apa cat sa le acopere. Da la cuptor o ora, pana se rumenesc.