Salata de fasole boabe
Iti recomand sa folosesti fasole gata fiarta. Alege doua tipuri de fasole: alba si rosie, alba sau pestrita.
- 500 grame fasole de doua tipuri fiarta,
- trei fire tinere de praz,
- suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline,
- cateva fire de telina verde sau tarhon proaspat,
- un borcan de smanatana (200 grame).
Ingrediente:
- 500 grame fasole de doua tipuri fiarta,
- trei fire tinere de praz,
- suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline,
- cateva fire de telina verde sau tarhon proaspat,
- un borcan de smanatana (200 grame).
Preparare:
- Fierbe fasolea sau scurge si spala fasolea gata fiarta.
- Taie foarte fin prazul, inclusiv frunzele, pune-l intr-un vas si presara putina sare. Freaca prazul cu mana, ca sa se inmoaie.
- Amesteca fasolea cu prazul, adauga ulei de masline si suc de lamaie (sau otet balsamic) si smantana. Amesteca usor. Adauga frunzele de telina sau tarhon taiate fin.
- Da la rece si serveste salata simpla, cu felii de paine prajita.