Salata de cruditati in stil asiatic
O salata elegata si delicata, cu tenta fineturilor orientate.
Ingrediente: un castravete lung (sau patru castraveti mici), doi morcovi, doua mere, doua cepe mici, cateva fire de menta, cateva fie de patrunjel, o lingura cu miere, doua linguri de suc de lamaie, ulei de masline, un ardei iute mic, sare, piper.
Preparare:
- Amesteca lingura de miere cu doua linguri de ulei de masline si sucul de lamaie. Potriveste la gust cu un praf de sare si piper.
- Spala castravetele si taie-l felii fine. Da prin razatoarea fina, astfel incat sa obtii fire lungi morcovii, marul. Taie foarte fin ceapa si presara peste ea un praf de sare. Taie fin ardeiul iute, menta si patrunjelul.
- Amesteca delicat cu mana toate legumele si toarna peste sosul. Decoreaza cu verdeata. Serveste alaturi de felii de paine prajita sau cascaval pane.
Sfat Eva: gustul devine special daca folosesti uleiuri fine (de susan sau de seminte de dovleac) si daca in loc de sare folosesti o lingurita-doua de sos de soia.
Ingrediente: un castravete lung (sau patru castraveti mici), doi morcovi, doua mere, doua cepe mici, cateva fire de menta, cateva fie de patrunjel, o lingura cu miere, doua linguri de suc de lamaie, ulei de masline, un ardei iute mic, sare, piper.
Preparare:
- Amesteca lingura de miere cu doua linguri de ulei de masline si sucul de lamaie. Potriveste la gust cu un praf de sare si piper.
- Spala castravetele si taie-l felii fine. Da prin razatoarea fina, astfel incat sa obtii fire lungi morcovii, marul. Taie foarte fin ceapa si presara peste ea un praf de sare. Taie fin ardeiul iute, menta si patrunjelul.
- Amesteca delicat cu mana toate legumele si toarna peste sosul. Decoreaza cu verdeata. Serveste alaturi de felii de paine prajita sau cascaval pane.
Sfat Eva: gustul devine special daca folosesti uleiuri fine (de susan sau de seminte de dovleac) si daca in loc de sare folosesti o lingurita-doua de sos de soia.