Risotto cu carne de pui
Familia mea iubeste aceasta reteta. O iubesc si eu, pentru ca se
prepara usor, este o mancare sanatoasa si e la fel de gustoasa servita
rece sau calda.
1 cana orez
3-4 pulpe de pui dezosate sau 1 piept de pui si 2 pulpe
3 cani supa de pui (poate fi folosita si apa)
1 ceapa
3 catei de usturoi
1 ardei gras rosu
1-2 linguri smantana
100 g telemea rasa
1 paharel cu vin alb
sare, piper, dupa gust
nucsoara rasa
cateva linguri cu ulei
1. Taie cubulete carnea de pui. Intr-o cratita, pe foc mic, lasa carnea la calit, in ulei, impreuna cu usturoiul taiat fin.
2. Stinge carnea cu vinul alb si las-o apoi la fiert, timp de cateva minute.
3. Adauga ceapa taiata marunt si ardeiul rosu. Acopera vasul cu un capac si lasa vasul pe foc, alte cateva minute.
4. Adauga orezul si amesteca bine.
5. Adauga supa (sau apa) fierbinte si lasa mancarea sa ajunga la fierbere.
6. Introdu vasul la cuptor. Mancarea nu trebuie sa se usuce foarte tare.
7. Cand este gata, adauga smantana, telemeaua rasa, nucsoara, sarea si piperul proaspat macinat, dupa gust. Amesteca incet si mai lasa vasul la cuptor 5-10 minute.
Se obtin 6 portii.
Sfat Eva: Poti renunta la telemea, dubland cantitatea de smantana. In cazul acesta, lasa mancarea mai mult timp in cuptor, inainte de a adauga smantana. Dupa ce incorporezi smantana, amesteca si lasa vasul inca 10 minute in cuptorul cald, dar cu flacara stinsa.
Ingrediente si cantitati:
1 cana orez
3-4 pulpe de pui dezosate sau 1 piept de pui si 2 pulpe
3 cani supa de pui (poate fi folosita si apa)
1 ceapa
3 catei de usturoi
1 ardei gras rosu
1-2 linguri smantana
100 g telemea rasa
1 paharel cu vin alb
sare, piper, dupa gust
nucsoara rasa
cateva linguri cu ulei
Mod de preparare:
1. Taie cubulete carnea de pui. Intr-o cratita, pe foc mic, lasa carnea la calit, in ulei, impreuna cu usturoiul taiat fin.
2. Stinge carnea cu vinul alb si las-o apoi la fiert, timp de cateva minute.
3. Adauga ceapa taiata marunt si ardeiul rosu. Acopera vasul cu un capac si lasa vasul pe foc, alte cateva minute.
4. Adauga orezul si amesteca bine.
5. Adauga supa (sau apa) fierbinte si lasa mancarea sa ajunga la fierbere.
6. Introdu vasul la cuptor. Mancarea nu trebuie sa se usuce foarte tare.
7. Cand este gata, adauga smantana, telemeaua rasa, nucsoara, sarea si piperul proaspat macinat, dupa gust. Amesteca incet si mai lasa vasul la cuptor 5-10 minute.
Se obtin 6 portii.
Sfat Eva: Poti renunta la telemea, dubland cantitatea de smantana. In cazul acesta, lasa mancarea mai mult timp in cuptor, inainte de a adauga smantana. Dupa ce incorporezi smantana, amesteca si lasa vasul inca 10 minute in cuptorul cald, dar cu flacara stinsa.