Cauta in 21.052 retete

Quiche verde (cu praz, verdeata si spanac)

Nu ai mancat in viata ta ceva mai bun! Este genul de mancare de care nu te mai saturi si care intra in meniul de baza al familiei. In plus, se face usor. Cantitatile sunt pentru sase portii.

Ingrediente: 250 grame faina, opt oua, un varf de cutit de sare, 100 grame unt din frigider, 1-2 linguri apa rece, de la gheata, doua fire de praz, 250 grame spanac, o legatura de patrunjel si una de leustean, un catel de usturoi, 100 grame cascaval, 250 grame  smantana, opt oua, sare, piper si putin ulei.
 
Preparare: Cerne faina intr-un castron, adauga un ou intreg si sarea. Amesteca, adauga untul bucati si framanta cu degetele, adaugand, putin cate putin, si apa, pana iti iese un aluat sfaramicios. Aduna aluatul, inveleste-l in folie de plastic si lasa-l, 30 de minute, la frigider.

Pregateste tava o forma rotunda si adanca de cel putin trei centimetri. Unge tava cu unt si tapeteaz-o cu faina. Caleste spanacul crud, tocat mare, in ulei incins, in care ai adaugat un catel de usturoi taiat in doua. Caleste bine, pana se evapora apa si spanacul pare sa se caramelizeze. Toaca prazul mare, cu tot cu frunze si caleste-l in ulei. Pune un praf de sare peste praz si amesteca pana devine usor sticlos. Caleste si spanacul si prazul la foc mare ca sa-si pastreze culoarea.

Intinde in tava aluatul – direct cu degetele si podul palmei sau cu sucitorul. Pune spanacul si prazul calit. Adauga cascavalul taiat bucatele si ierburile tocate marunt si frecate, cu mana, cu un praf de sare. Bate ouale, amesteca-le cu smantana, potriveste de sare si piper, toarna totul peste celelalte ingrediente si coace quiche-ul in cuptorul incins, circa 30 de minute, la foc potrivit.


Cand este gata, rade putin cascaval pe deaspura si mai da quiche la cuptor cateva minute. Serveste cu salata de rosii, de dragul combinatiei de culori!

Comentarii (5)

  • Iulia  pe 12 oct 2009, 13:51
    Gramatica romaneasca

    Comentariul meu nu este asupra retetei care este delicioasa , ci supra gramaticii romanesti.Cum sunt ani buni de cand nu mai locuiesc in Romania, incerc in mod constant sa mentin legatura cu limba materna si gramatica acesteia.Aticolele din ziarele din tzara ma ajuta foarte mult.Am constatat multe schimbari in gramatica romaneasc in cei 10 ani de trait in strainatate si incerc sa ma mentin la zi cu ele. Cu toate astea, ma indoiesc sincer ca despartirea in silabe acuvintelor cu cratima se face ca in articolul dumneavoastra:lasa- l. Sau , poate ma insel.....

  • ana  pe  1 nov 2009, 14:14
    ba da!!!!

    exact asa se scrie!lasa-l adica lasa pe el , pe aluat. si acu 10 ani tot asa se scria, dar poate nu stiai nici atunci.pofta buna

  • allube  pe  9 dec 2009, 11:44
    rele

    rele fetele astea, nu se pot abtine de la o remarca rautacioasa!

  • Yv  pe  7 mar 2010, 11:25
    despartirea in silabe...??

    Si eu traiesc in strainatate de ceva timp, dar daca nu ma insel, "lasa-l" nu se poate scrie decat cu liniuta... nu spunea doamna invatatoare prin clasa a II-a "lasa il"... adica pe el? Draga Iulia, ar trebui sa iti revizuiesti in primul rand comentariul pentru ca este plin de ... hm hm... in fine, poate ca nu ai stat prea mult prin alte tari, ci prea putin prin cls. I-IV... ^_^

  • Valentina  pe 24 oct 2010, 21:58
    Cred ca nu ati inteles problema ridicata de Iulia...

    Iulia vorbea de DESPARTIREA IN SILABE a cuvintelor cu cratima, ci NU de folosirea sau nu a cratimei. Fiti mai atente... V-ati grabit sa dati cu parul, fara sa cititi cu atentie!

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod