Cauta in 21.308 retete

Quiche cu pui si legume

O mancare spornica si usor de facut. Poti folosi si carne de pui si resturi de carne ramase de la o friptura. Cantitatile sunt pentru sase portii.

Ingrediente: 250 grame faina, opt oua, un varf de cutit de sare, 100 grame unt din frigider, 1-2 linguri apa rece, de la gheata, un piept de pui sau doua pulpe de pui, un ardei gras, o mana de ciuperci, un dovlecel, sase oua, 50 grame cascaval, 150 grame smantana, o legatura de patrunjel, sare, piper, ulei.

Preparare
: Cerne faina intr-un castron, adauga un ou intreg si sarea. Amesteca, adauga untul bucati si framanta cu degetele, adaugand, putin cate putin, si apa, pana iti iese un aluat sfaramicios. Aduna aluatul, inveleste-l in folie de plastic ca sa nu se usuce si lasa-l, 30 de minute, la frigider.

Pregateste tava, o forma rotunda si adanca de cel putin trei centimetri. Unge tava cu unt si tapeteaz-o cu faina.

Da intr-un clocot carnea de pui. Scoate oasele, pielea, si tai-o bucatele. Caleste carnea in ulei, pana se rumeneste putin, impreuna cu un catel de usturoi. Adauga putina apa si lasa carnea sa fiarba.

Intinde in tava aluatul - direct cu degetele si podul palmei.

Taie ardeiul, ciupercile si dovlecelul, fasii sau bucatele, dupa cum iti place. Caleste-le in putin ulei, pe rand, si rastoarna-le in scoica de aluat. Adauga si carnea de pui. Adauga cascavalul bucatele.

Bate ouale, amesteca-le cu smantana si verdeata taiata marunt, potriveste de sare si piper, toarna totul peste celelalte ingrediente si coace quiche-ul in cuptorul incins circa 40 de minute, la foc potrivit.

Comentarii (2)

  • Mihaela  pe 30 sep 2009, 14:50
    sunt confuza...

    cate oua trebuie pana la urma, opt, sase sau 14 ?

  • Otilia  pe 30 sep 2009, 16:02
    oua

    Mihaela, ai nevoie de un ou pentru aluat si inca sapte pentru umplutura. Deci opt... apare in text la ingrediente si precizarea "sase oua" dar este o gresala, care imi apartine... SCUZE!

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod