Pulpe de pui cu ceapa rosie (reteta bavareza)
O mancare spectaculoasa, aromata, care poate fi felul principal la o cina speciala, pregatita de tine, acasa. Secretul este ca se face si usor si repede.
Ingrediente: doua portocale, cateva crengute de cimbru, sase cepe mari, rosii, opt pulpe de pui (doua pentru o portie), sare, piper, putin zahar, un pahar mic de vin alb, ulei.
Preparare:
- Spala portocalele, sterge-le si rade coaja, apoi stoarce fructele.
- Alege frunzulitele de cimbru si taie-le marunt.
- Taie ceapa pestisori.
- Spala pulpele de pui, usuca-le si condimenteaza-le, apoi pune-le intr-o cratita cu putin ulei si prajeste-le circa 10 minute pe toate partile.
- Scoate pulpele din tava, scurge o parte din grasime si pune ceapa la calit. Adauga o lingura de zahar (de preferat este cel brun) si lasa totul la foc mic, 10 minute, ca sa se caramelizeze.
- Stinge ceapa cu sucul de portocala, adauga coaja rasa, vinul si cimbrul si mai lasa sa fiarba 1-2 minute.
- Pune peste ceapa pulpele de pui si da totul la cuptor (incins) sa se rumenesca circa 25 de minute.
Ingrediente: doua portocale, cateva crengute de cimbru, sase cepe mari, rosii, opt pulpe de pui (doua pentru o portie), sare, piper, putin zahar, un pahar mic de vin alb, ulei.
Preparare:
- Spala portocalele, sterge-le si rade coaja, apoi stoarce fructele.
- Alege frunzulitele de cimbru si taie-le marunt.
- Taie ceapa pestisori.
- Spala pulpele de pui, usuca-le si condimenteaza-le, apoi pune-le intr-o cratita cu putin ulei si prajeste-le circa 10 minute pe toate partile.
- Scoate pulpele din tava, scurge o parte din grasime si pune ceapa la calit. Adauga o lingura de zahar (de preferat este cel brun) si lasa totul la foc mic, 10 minute, ca sa se caramelizeze.
- Stinge ceapa cu sucul de portocala, adauga coaja rasa, vinul si cimbrul si mai lasa sa fiarba 1-2 minute.
- Pune peste ceapa pulpele de pui si da totul la cuptor (incins) sa se rumenesca circa 25 de minute.