Pulpa de vitel in aluat frantuzesc
Foarte bun, rafinat si foarte usor de facut. O reteta ideala.
Ingrediente: 1,5 kilograme de carne de vitel, 200 de grame de ciuperci, doua legaturi de ceapa verde, doua legaturi de usturoi verde, sare, piper, ulei, un pachet de aluat frantuzesc congelat.
Preparare: carnea de vitel se face destul de repede, dar ca sa o fragezesti in plus, lasa bucata de carne in bere, pentru 30-45 de minute. Scoate carnea sterge-o bine cu servetele absorbante, sareaz-o bine masand cu mana si pune-o la rumenit in ulei incins.
Intoarce bucata de carne pe toate partile, astfel incat sa prinda o crusta, fara sa se arda. Pune o cana de apa si lasa carnea sa fiarba la foc mic, acoperita, circa 30 de minute.
Scoate carnea din vas si las-o pe o farfurie sa se racoreasca. Pune ulei intr-un vas si cand se incinge, caleste ceapa, usturoiul si ciupercile, toate tocate marunt. Potriveste de sare si piper. Tine pe foc amestecul 10 minute.
Cu un cutit bine ascutit, cresteaza adanc carnea, pe latura cea mai lunga, dar fara sa-o strapungi si, cu o lingura, indeasa bine amestecul de ceapa, usturoi si ciuperci in buzunarul format.
Inveleste carnea in foaia de aluat, lipind cat mai bine capetele, asfel ca sucul din carnea sa nu iasa afara. Pune acest "cocon" intr-o tava unsa cu unt din besug, unge aluatul cu ou batut si da totul la cuptor, la foc mic pentru 40-50 de minute. Serveste mancarea calduta si tai-o in bucati in fata mesenilor.
Ingrediente: 1,5 kilograme de carne de vitel, 200 de grame de ciuperci, doua legaturi de ceapa verde, doua legaturi de usturoi verde, sare, piper, ulei, un pachet de aluat frantuzesc congelat.
Preparare: carnea de vitel se face destul de repede, dar ca sa o fragezesti in plus, lasa bucata de carne in bere, pentru 30-45 de minute. Scoate carnea sterge-o bine cu servetele absorbante, sareaz-o bine masand cu mana si pune-o la rumenit in ulei incins.
Intoarce bucata de carne pe toate partile, astfel incat sa prinda o crusta, fara sa se arda. Pune o cana de apa si lasa carnea sa fiarba la foc mic, acoperita, circa 30 de minute.
Scoate carnea din vas si las-o pe o farfurie sa se racoreasca. Pune ulei intr-un vas si cand se incinge, caleste ceapa, usturoiul si ciupercile, toate tocate marunt. Potriveste de sare si piper. Tine pe foc amestecul 10 minute.
Cu un cutit bine ascutit, cresteaza adanc carnea, pe latura cea mai lunga, dar fara sa-o strapungi si, cu o lingura, indeasa bine amestecul de ceapa, usturoi si ciuperci in buzunarul format.
Inveleste carnea in foaia de aluat, lipind cat mai bine capetele, asfel ca sucul din carnea sa nu iasa afara. Pune acest "cocon" intr-o tava unsa cu unt din besug, unge aluatul cu ou batut si da totul la cuptor, la foc mic pentru 40-50 de minute. Serveste mancarea calduta si tai-o in bucati in fata mesenilor.