Pui cu telina (reteta chinezeasca)
O mancare autentic orientala, pe care o poti face si la tine acasa.
O telina, o ceapa, doi ardei iuti, un piept de pui, o lingura de amidon, un albus, 2-3 linguri de ulei de susan, o radacina de ghimbir, sare, doua linguri de zahar brun, 50 ml vin, seminte de susan.
Taie in fasii pieptul de pui si sareaza. Tavaleste fiecare bucatica in albus batut, apoi amidon si, dupa ce o scuturi bine, prajeste-o in ulei incins. Taie telina betisoare (ca si cum ai pregati cartofi pai subtiri), ceapa mare si ardeiul fasii. Pune la calit telina, adauga dupa un minut - doua ceapa si ardeiul iute. Adauga ghimbirul ras si mai tine totul pe foc, la calit, inca doua-trei minute. Stinge cu vin. Adauga zaharul si semintele de susan. Adauga puiul prajit si da mancarea deoparte. Serveste cu orez simplu, fiert, sau cu taitei de orez.
Sfat Eva: Ca sa fie perfecta, mancarea trebuie gatita in ulei foarte incins, la foc foarte mare.
Ingrediente:
O telina, o ceapa, doi ardei iuti, un piept de pui, o lingura de amidon, un albus, 2-3 linguri de ulei de susan, o radacina de ghimbir, sare, doua linguri de zahar brun, 50 ml vin, seminte de susan.
Preparare:
Taie in fasii pieptul de pui si sareaza. Tavaleste fiecare bucatica in albus batut, apoi amidon si, dupa ce o scuturi bine, prajeste-o in ulei incins. Taie telina betisoare (ca si cum ai pregati cartofi pai subtiri), ceapa mare si ardeiul fasii. Pune la calit telina, adauga dupa un minut - doua ceapa si ardeiul iute. Adauga ghimbirul ras si mai tine totul pe foc, la calit, inca doua-trei minute. Stinge cu vin. Adauga zaharul si semintele de susan. Adauga puiul prajit si da mancarea deoparte. Serveste cu orez simplu, fiert, sau cu taitei de orez.
Sfat Eva: Ca sa fie perfecta, mancarea trebuie gatita in ulei foarte incins, la foc foarte mare.