Pui cu tarhon
Tarhonul, planta condimentara originara din Asia, este folosit pentru aromatizarea diferitelor preparate culinare si a muraturilor. In asociere cu puiul poate rezulta o delicioasa mancare "exotica", ceva ce n-ati putea sa uitati.
Ingrediente: 1 pui, 6-8 legaturi de tarhon, 2 linguri de faina, 2-3 linguri de ulei, bulion, sare.
Mod de preparare: Se curata tarhonul, se spala bine in sita si se toaca marunt. Intr-o cratita de 2-3 kg se rumeneste faina in ulei. Cand faina e rumenita, se pune bulionul si se amesteca bine. Se adauga apoi tarhonul, se umple cu apa, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc mic. Separat, se rumenesc bucatile de carne de pui. Cand este fiert tarhonul, se pune carnea si se mai da in clocot de cateva ori.
Ingrediente: 1 pui, 6-8 legaturi de tarhon, 2 linguri de faina, 2-3 linguri de ulei, bulion, sare.
Mod de preparare: Se curata tarhonul, se spala bine in sita si se toaca marunt. Intr-o cratita de 2-3 kg se rumeneste faina in ulei. Cand faina e rumenita, se pune bulionul si se amesteca bine. Se adauga apoi tarhonul, se umple cu apa, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc mic. Separat, se rumenesc bucatile de carne de pui. Cand este fiert tarhonul, se pune carnea si se mai da in clocot de cateva ori.