Pui cu miere (reteta din regiunea Loarei)
Foarte simpla, aceasta mancare este gata imediat. Tot ce iti trebuie este o tigaie buna, cu fundul gros. Mancarea merge foarte bine preparata in wok.
Ingrediente: doi piepti fara piele si oase (sau sase pulpe fara os si piele), sase linguri de miere, trei linguri de suc de lamaie, o nuca de ghimbir ras, o lingura de faina, ulei, sare, piper, cateva linguri de ulei pentru prajit.
Preparare:
Sfat Eva: poti folosi amidon de porumb in loc de faina, situatie in care nu mai este nevoie sa-l amesteci cu lapte.
Ingrediente: doi piepti fara piele si oase (sau sase pulpe fara os si piele), sase linguri de miere, trei linguri de suc de lamaie, o nuca de ghimbir ras, o lingura de faina, ulei, sare, piper, cateva linguri de ulei pentru prajit.
Preparare:
- Taie carnea in bucatele. Sareaza carnea bine si lasa bucatelele sa stea 10 minute.
- Prepara un sos din mierea usor incalzita, sucul de lamaie, ghimbirul ras. Amesteca faina cu putin lapte pana rezulta o pasta ca o smantana groasa, si adauga faina in sosul cu miere. Amesteca totul bine.
- Pune carnea in acest sos si, cu mana, pentru ca este cel mai bun instrument, scoate bucatele, si prajeste-le in ulei incins. Tine focul mare.
- Cand carnea se coloreaza usor, adauga restul de sos, da focul mai incet, si lasa sosul si carnea sa se caramelizeze usor. Amesteca cu o spatula, cu grija ca sa nu se rupa bucatelele de carne.
- Serveste mancarea cu paine prajita si salata verde proaspata.
Sfat Eva: poti folosi amidon de porumb in loc de faina, situatie in care nu mai este nevoie sa-l amesteci cu lapte.