Cauta in 21.294 retete

Pui cu iaurt

Puiul devine savuros preparat in acest fel. Este usor de facut si inedit. Ingredientele sunt pentru patru-cinci portii.

Ingrediente: trei borcane de iaurt simplu de 125 (sau 150) de grame, patru pulpe de pui (ciocanele ori aripioare), un ardei iute verde, mic, trei-patru catei de usturoi, o bucatica de ghimbir, sucul de la jumatate de lamaie plus cateva felii de lamaie, o legatura de patrunjel, sare si piper, putin ulei.
Preparare:
-        Rastoarna borcanele de iaurt intr-un vas si bate-le cu o furculita pana se omogenizeaza si se lichefiaza. Adauga in iaurt ardeiul iute si usturoiul tocate marunt, ghimbirul dat prin razatoarea fina, sucul de la jumatate de lamaie si un praf de sare. Amesteca.
-        Curata carnea de piele (daca vrei) si pune-o in marinata de iaurt. Lasa carnea sa stea in iaurt patru-cinci ore. Amesteca macar o data.
-        Incinge ulei intr-o tigaie si rastoarna si puiul si marinata, dintr-o data. Tine totul la foc iute cinci minute, apoi la foc moale alte 10 minute, pana se patrunde carnea. Este gata cand sosul se leaga si scade bine.
-        Potriveste de sare si piper. Adauga trei-patru felii de lamaie taiate in patru si o mana de patrunjel tocat fin. Lasa inca doua-trei minute pe foc si serveste fierbinte cu paine proaspata sau mamaliga moale.

Comentarii (1)

  • alexandru  pe 25 feb 2014, 18:41
    FIASCO

    CEA MAI IDIOATA RETETA PE CARE AM AUZITO/CITITO IN VIATA MEA.DIN CE E COMPUS "sosul":iaurt usturoi ardei../..dupa 15 minute pe foc, iartul dispare, si ramane carnea NEFACUTA usturoiul si ardeiul :)) esti o gluma prosta(ptr persoana care a postat aceasta reteta)

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod