Cauta in 21.435 retete

Postul Paştelui: Ardei umpluţi cu orez şi ciuperci

Vrei să prepari mâncăruri gustoase în postul Paştelui? Nu rata atunci reţeta ardeilor umpluţi cu orez şi ciuperci, care reprezintă o alternativă delicioasă a ardeilor umpluţi cu carne. Avantajul acestei umpluri de post este că fierbe mai repede, deci vei scurta timpul petrecut în bucătărie.

Ingrediente

10 ardei graşi
1 ceapă mare sau 2 medii
1 cană de orez
2 cutii sau borcane de ciuperci feliate
2, 3 linguri de pastă de tomate sau 2, 3 roşii decojite
mărar proaspăt
sare şi piper, după gust
o lingură de ulei

Mod de preparare

Dificultate: medie

Se taie partea de sus a ardeilor, unde au codiţa, şi se curăţă în interior de sâmburi. Într-o tigaie, pune la călit în ulei ceapa, orezul şi ciupercile. Lasă-le pe foc aproximativ 5 minute. Adaugă peste ele sare şi piper şi amestecă. Umplutura este gata. Las-o câteva minute să se răcească, timp în care aşezi ardeii tăiaţi şi curăţaţi într-o oală. Urmează să-i umpli pe fiecare în parte cu o cantitate egală de umplutură formată din orez, ciuperci şi ceapă. Mai apoi, toarnă apă cu un pahar peste ardei, cât să-i acopere, şi pune-i pe foc. Se lasă să dea o dată în clocot, după care se adaugă pasta de tomate, iar oala cu ardei se aşază acum la cuptor. Când sunt aproape gata, presară peste ei mărar din belşug.

Comentarii (2)

  • violeta  pe 21 mar 2012, 12:49
    ardei umpluti cuorez si ciuperci

    Daca respecti reteta poti zice ca au carne de pasare .Deliciosi !

  • Riri M  pe 13 apr 2012, 22:04
    ardei umpluti cu orez si ciuperci

    Suna foarte bine reteta insa am cateva nelamuriri. Unde exact adaug pasta de rosii?Numai peste ardei? Si la ce temperatura si cat timp trebuie sa stea oala cu ardei in cuptor? Mersi frumos.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod