Cauta in 21.294 retete

Plăcintă de cartofi rumenită la tigaie

Cea mai bună plăcintă de cartofi nu are nevoie neapărat de cuptor pentru a-ţi lăsa gura apă. Încearcă varianta la tigaie! Această combinaţie apetisantă de cartofi cu şuncă, brânză şi ceapă verde, cu o crustă aurie apetisantă, îţi ia mai puţin de o oră să o prepari.

Ingrediente

500 g cartofi
150 g făină
150 g şuncă
100 g caşcaval
1 ou
2 fire ceapă
1/2 legătură pătrunjel
sare
piper

Mod de preparare

Dificultate: medie · Timp preparare: 45 de minute · Nr. porţii: 2-4

Mai întâi, spală cartofii şi pune-i la fiert. Când sunt gata, scoate-i din apă, lasă-i să se răcească şi curăţă-i de coajă, apoi trebuie să-i pisezi bine, ca atunci când faci piure. Adaugă oul, făina, sarea şi piperul, după care frământă aluatul obţinut. Taie coca în două, şi rotunjeşte ambele părţi.
Unge o tigaie cu ulei şi întinde una din cele două bucăţi de aluat în tigaie, aşezând-o bine cu degetele, dar având grijă să faci o margine puţin înălţată, ca la blatul de pizza. În mijlocul acestei turte pui şunca, feliile de caşcaval şi pătrunjelul tocat, apoi întinde cealaltă jumătate a blatului şi aşeaz-o peste compoziţia din tigaie.
Lipeşte uşor marginile celor două foi şi lasă tigaia la foc mic timp de 15 de minute, apoi întoarce plăcinta de cartofi şi las-o la foc încă 15 minute. La sfârşit, poţi să serveşti plăcinta de cartofi cu puţină ceapă verde tocată.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod