Pizza cu vinete la gratar
Rezerva-ti ceva timp liber pentru a pregati aceasta pizza deosebita, pentru a te bucura de ea alaturi de cei dragi. Ingredientele sunt sanatoase si nu vei "pacatui" prea tare la capitolul mentinerea siluetei.
Ingrediente si cantitati:
400 g de aluat de pizza
50 g de faina
500 g vinete subtiri
125 g de sos pesto (se gaseste in supermarket)
2 catei de usturoi
2 linguri cu masline mici, natur
6 linguri cu ulei de masline
2 fire de menta
sare
Mod de preparare:
1. Spala vinetele, indeparteaza-le capetele, apoi taie-le pe lungime, in felii cu grosimea de 1 cm. Toarna 3 linguri cu ulei intr-un bol mic, apoi unge vinetele cu o pensula si sareaza-le.
2. Incinge un gratar, de preferinta din fonta (sau foloseste o tigaie cu fundul gros), si rumeneste feliile de vinete timp de 7-8 minute pe fiecare parte. Incalzeste cuptorul la 210 de grade Celsius. Intinde aluatul de paine sub forma unui dreptunghi pe o planseta de lucru, pe care ai presarat faina. Aseaza aluatul intr-o tava unsa cu putin ulei, inteapa-l cu furculita si unge-l cu restul de ulei. Baga-l la cuptor timp de 15 minute.
3. Curata usturoiul si taie-l in feliute subtiri. Scoate aluatul din cuptor, fara a stinge cuptorul, intinde deasupra sosul pesto, apoi feliile de vinete una peste alta, rondelele de usturoi si maslinele.
4. Pune totul din nou la cuptor, timp de 5 minute. Serveste pizza calda sau calduta, decorata cu frunzulite de menta.