Cauta in 21.294 retete

Pizza cu doua feluri de ardei gras

Vegetarienii nu sunt "condamnati" sa guste numai celebra "Pizza Marguerita". Iata o reteta speciala de pizza, care le va satisface gustul pentru diversitate.

Ingrediente si cantitati:

250 g de aluat
2 ardei grasi rosii
2 ardei grasi galbeni
125 g de mozzarella
3 catei de usturoi
2 linguri cu ulei de masline
10 frunze de busuioc
sare
piper

Mod de preparare:

1. Coace ardeii grasi, intorcandu-i mereu de pe o parte pe alta. Infasoara ardeii fierbinti intr-o punga de plastic. Pune-i la rece si apoi curata-i de coaja (in acest mod, coaja se va curata foarte usor). Indeparteaza-le cozile, partile albe din interior si semintele. Sterge partea carnoasa a ardeilor, apoi taie-i in fasii pe lungime.

2. Incalzeste cuptorul la 210 de grade Celsius. Curata usturoiul si taie-l in rondele fine. Intinde in forma de disc aluatul, tragandu-l cu mana. Intoarce marginile aluatului pentru a forma o mica bordura.

3. Pune aluatul intr-o forma de cuptor si unge-l cu o lingura de ulei de masline. Aranjeaza fasiile de ardei in forma de rozeta si presara usturoiul. Pune restul de ulei de masline si baga totul la cuptor timp de 15 minute.

4. Taie mozzarella in felii cu grosimea de 1 cm. Scoate pizza din cuptor si seteaza cuptorul la 150 de grade Celsius. Pune mozzarella deasupra, presara frunzele de busuioc si baga pizza din nou la cuptor pentru 8-10 minute. Se serveste fierbinte.

Comentarii (5)

  • mari_octombrie  pe  4 nov 2008, 09:46
    excelenta

    ...este ,excelenta si foarte usoara de facut chiar si pentru incepatori.(re)...va multumim ca exzistati si ne incantati cu aceste retete pe placul tuturora...mult succes in continuare...

  • mirabella68  pe 14 nov 2008, 16:23
    aluatul cum se face ???

    eu cred ca fiecare are un pic de imaginatie,si e in stare sa puna deasupra pitei,,ceea ce are prin casa,,,si cum doreste,,,dar aluatul e mai complicat de facut,,dupa parerea mea,,,de ce nu explicati si cum se face ???

  • claudiaariton  pe 14 nov 2008, 19:03
    aluat

    Iti multumesc pentru sugestie Mirabella. Vom mai prezenta retete de pizza si atunci voi avea grija sa detaliez si modul in care se pregateste aluatul pentru pizza.

  • mony-tm  pe 25 mar 2009, 15:13
    aluatul

    de unde sa cumpar aluat???stau in Timisoara!este la real??/

  • MADALIN  pe  6 apr 2010, 10:22
    aluatul cum se prepara ???

    EU AM 14 ANI SI IMI PLACE SA GATESC DAR NU STIU CUM SE PREPARA ALUATUL DAK SANTETI DRAGUTZI SPUNETIMI SI MIE PE ID ACESTA(madaady96) VA MULTUMESC DE INTELEGERE SI VA ROG SA MA CONTACTATI MAI REPEDE DACA SE POATE ...

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod