Piept de pui cu anghinare si ciuperci
Un delicios preparat cu piept de pui, care iti va incanta simturile!
900 g piept de pui, dezosat si fara pielita
pudra de ceapa, dupa gust
boia dulce, dupa gust
sare si piper, dupa gust
400 g inima de anghinare, taiata in patru
220 g ciuperci, feliate
1 legatura de ceapa verde, tocata marunt
1/2 lingurita usturoi, tocat
2 linguri margarina
2 linguri faina
2/3 cani supa de pui
3 linguri vin rosu
1. Incalzeste cuptorul.
2. Sareaza si pipereaza pieptul de pui si unge-l bine cu pudra de ceapa si boiaua dulce.
3. Asaza carnea intr-un vas termorezistent, iar in jurul pieptului de pui asaza inima de anghinare taiata bucati.
4. Intr-o tigaie, prepara un sote din ciuperci, ceapa verde si usturoi. Toarna amestecul peste pieptul de pui.
5. In aceeasi tigaie, topeste margarina si adauga faina, amestecand in permanenta.
6. Treptat, adauga supa de pui si vinul si lasa compozitia pe foc, pana cand sosul da in clocot. Toarna sosul peste carnea de pui.
7. Introdu vasul termorezistent la cuptor, acoperit, timp de o ora.
8. Dupa o ora, indeparteaza capacul si lasa carnea la cuptor inca 15 minute, pana cand pieptul de pui se rumeneste.
9. Se serveste cald.
Timp de preparare: 30 de minute.
Se obtin 8 portii.
Informatii nutritionale / portie: 184 de calorii, grasimi - 4 g, grasimi saturate - 1 g, colesterol - 66 mg, sodiu - 250 mg, carbohidrati - 6 g, fibre - 1 g, proteine - 28 g.
Ingrediente si cantitati:
900 g piept de pui, dezosat si fara pielita
pudra de ceapa, dupa gust
boia dulce, dupa gust
sare si piper, dupa gust
400 g inima de anghinare, taiata in patru
220 g ciuperci, feliate
1 legatura de ceapa verde, tocata marunt
1/2 lingurita usturoi, tocat
2 linguri margarina
2 linguri faina
2/3 cani supa de pui
3 linguri vin rosu
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul.
2. Sareaza si pipereaza pieptul de pui si unge-l bine cu pudra de ceapa si boiaua dulce.
3. Asaza carnea intr-un vas termorezistent, iar in jurul pieptului de pui asaza inima de anghinare taiata bucati.
4. Intr-o tigaie, prepara un sote din ciuperci, ceapa verde si usturoi. Toarna amestecul peste pieptul de pui.
5. In aceeasi tigaie, topeste margarina si adauga faina, amestecand in permanenta.
6. Treptat, adauga supa de pui si vinul si lasa compozitia pe foc, pana cand sosul da in clocot. Toarna sosul peste carnea de pui.
7. Introdu vasul termorezistent la cuptor, acoperit, timp de o ora.
8. Dupa o ora, indeparteaza capacul si lasa carnea la cuptor inca 15 minute, pana cand pieptul de pui se rumeneste.
9. Se serveste cald.
Timp de preparare: 30 de minute.
Se obtin 8 portii.
Informatii nutritionale / portie: 184 de calorii, grasimi - 4 g, grasimi saturate - 1 g, colesterol - 66 mg, sodiu - 250 mg, carbohidrati - 6 g, fibre - 1 g, proteine - 28 g.