O rețetă inedită, perfectă pentru a-ți impresiona oaspeții la mesele festive. Chiar dacă vei folosi foarte multă sare, aceasta are rolul unei cruste în interiorul căreia peștele se gătește în suc propriu și va avea astfel un gust delicios, fără să se săreze prea tare. Învață cum să faci pește în crustă de sare.
Ingrediente
4 păstrăvi
4 kg de sare grunjoasă
4 fire de rozmarin proaspăt
2 albușuri
o legătură de pătrunjel
ulei de măsline
Mod de preparare
Dificultate: medie
· Timp preparare: 1 oră
· Nr. porţii: 4
Peștele curățat de solzi și eviscerat se unge cu puțin ulei de măsline.
Umple cavitatea abdominală cu frunze de pătrunjel și câte un fir de rozmarin.
Bate bine albușurile până când devin spumă, apoi încorporează sarea.
Adaugă câteva linguri cu apă peste sare pentru ca aceasta să fie umedă, dar nu udă.
Pune jumătate din cantitatea de sare pe fundul unei tăvi.
Așază peștii în tavă și acoperă-i cu restul de sare, bătătorind-o cu grijă.
Peștii trebuie să fie complet acoperiți de sare, dar dacă nu au loc, poți lăsa descoperite capetele și cozile.
Pune tava în cuptorul încins la 200 de grade și las-o timp de 30 de minute.
Scoate tava, lasă cinci minute la răcit apoi sparge crusta și scoate peștii cu grijă.