Peste cu sos
Desi numele preparatului nu spune multe, sosul folosit pentru peste si mirodeniile fac din aceasta mancare un vis sanatos.
Ingrediente:
patru fileuri de peste alb, sare, piper
o lingurita cimbru uscat, o lingurita de mustar, suc proaspat de lamaie, ulei, o legatura de patrunjel, o nuca de ghimbir proaspat, doua rosii, un ardei iute.
Preparare:
Spala pestele si indeparteaza pielea. Pune sare si piper. Pune carnea in primul vas si presara cimbrul. Lasa fileurile 15-20 minute.
Prepara sosul amestecand ulei cu suc de lamaie si mustar. Adauga rosiile date prin razatoarea fina, ardeiul iute taiat fin si ghimbirul dat prin razatoare. La final, dupa ce amesteci bine si potrivesti de sare, adaugi in sos, patrunjel mult, tocat proaspat.
Sfat Eva: Pestele si sosul merg foarte bine cu cartofi fierti, care se pot gati si ei la steamer.
Ingrediente:
patru fileuri de peste alb, sare, piper
o lingurita cimbru uscat, o lingurita de mustar, suc proaspat de lamaie, ulei, o legatura de patrunjel, o nuca de ghimbir proaspat, doua rosii, un ardei iute.
Preparare:
Spala pestele si indeparteaza pielea. Pune sare si piper. Pune carnea in primul vas si presara cimbrul. Lasa fileurile 15-20 minute.
Prepara sosul amestecand ulei cu suc de lamaie si mustar. Adauga rosiile date prin razatoarea fina, ardeiul iute taiat fin si ghimbirul dat prin razatoare. La final, dupa ce amesteci bine si potrivesti de sare, adaugi in sos, patrunjel mult, tocat proaspat.
Sfat Eva: Pestele si sosul merg foarte bine cu cartofi fierti, care se pot gati si ei la steamer.