Pepene cu mozzarela
Pepenele galben, ca oricare alt fruct galben si dulce (caise, piersici, mere), se combina excelent cu branzeturile.
Ingrediente:
un pepene galben potrivit, 250 grame mozzarella, patru linguri de ulei de masline, doua lamai, busuioc proaspat, sare, piper, fulgi de migdale.
Preparare:
Taie pepenele si mozzarella in felii. Asaza-le alternativ pe un platou mare sau intr-un bol, in straturi. Taie fin busuiocul (daca nu vrei busuioc, foloseste cimbru proaspar sau tarhon). Adauga verdeata, uleiul de masline, sare si piper si dilueaza cu sucul de la lamaie. Adauga dressingul peste branza si pepene. Decoreaza cu fulgi de migdale. Serveste la temperatura camerei, alaturi de piept de pui la gratar sau peste slab, tot la gratar. Merg foarte bine.
Ingrediente:
un pepene galben potrivit, 250 grame mozzarella, patru linguri de ulei de masline, doua lamai, busuioc proaspat, sare, piper, fulgi de migdale.
Preparare:
Taie pepenele si mozzarella in felii. Asaza-le alternativ pe un platou mare sau intr-un bol, in straturi. Taie fin busuiocul (daca nu vrei busuioc, foloseste cimbru proaspar sau tarhon). Adauga verdeata, uleiul de masline, sare si piper si dilueaza cu sucul de la lamaie. Adauga dressingul peste branza si pepene. Decoreaza cu fulgi de migdale. Serveste la temperatura camerei, alaturi de piept de pui la gratar sau peste slab, tot la gratar. Merg foarte bine.