Muschi de vita cu mango si ananas
Exotic, savuros si simplu de facut.
Ingrediente: 600 de grame de carne macra de vita (pulpa sau muschi), 3 cepe mici, 2 catei de usturoi, sare, piper, un varf de scobitoare de sofran, o cana de supa de carne, jumatate de ananas, doua fructe de mango, 100 de grame de smantana groasa, cateva frunze de dafin.
Preparare: taie carnea in bucatele cat nuca. Incinge ulei si caleste carnea impreuna cu usturoiul tocat marunt. Cand s-a rumenit bine pe toate partile, pune ceapa tocata marunt si continua sa calesti inca 10-15 minute.
Stinge totul cu supa si lasa sa fiarba, la foc potrivit, 30-40 de minute pana ce carnea se patrunde. Adauga sare, piper si frunzele de dafin.
Curata mango si ananasul si taie-le in bucati la fel de mari ca si carnea. Adauga-le in mancare. Daca sosul este foarte scazut, mai adauga putina apa sau supa de carne. Adauga sofran. Fierbe totul la foc mic 20 de minute. Da deoparte si adauga smantana. Serveste imediat cu orez sau simpla cu paine foarte proaspata si ardei iute.
Ingrediente: 600 de grame de carne macra de vita (pulpa sau muschi), 3 cepe mici, 2 catei de usturoi, sare, piper, un varf de scobitoare de sofran, o cana de supa de carne, jumatate de ananas, doua fructe de mango, 100 de grame de smantana groasa, cateva frunze de dafin.
Preparare: taie carnea in bucatele cat nuca. Incinge ulei si caleste carnea impreuna cu usturoiul tocat marunt. Cand s-a rumenit bine pe toate partile, pune ceapa tocata marunt si continua sa calesti inca 10-15 minute.
Stinge totul cu supa si lasa sa fiarba, la foc potrivit, 30-40 de minute pana ce carnea se patrunde. Adauga sare, piper si frunzele de dafin.
Curata mango si ananasul si taie-le in bucati la fel de mari ca si carnea. Adauga-le in mancare. Daca sosul este foarte scazut, mai adauga putina apa sau supa de carne. Adauga sofran. Fierbe totul la foc mic 20 de minute. Da deoparte si adauga smantana. Serveste imediat cu orez sau simpla cu paine foarte proaspata si ardei iute.