Muschi de porc cu sos de miere si vanilie
In curand va trebui sa pregatesti masa de Craciun. Si vei dori negresitsa-ti impresionezi musafirii cu preparatele tale. Daca printre ei senumara si o mama soacra sau o prietena mai afurisita, cu retea ce urmeaza,ai sa-ti atingi scopul. Ca sa nu mai spun ca le poti da lectii dupa masa!
Ingrediente pentru 8 portii
- 2 muschi de porc;
- un sfert de ceasca de miere;
- 2 linguri de otet;
- 1 lingurita de praf de vanilie;
- jumatate de linguruta de ardei iute;
- un sfert de lingurita de mustar;
- un varf de lingurita de piper;
- un sfert de lingurita de sare.
Mod de preparare
1. Aseaza carnea in tava in care vei gati. Amesteca mierea, otetul,praful de vanilie, ardeiul iute, mustarul, piperul si sarea. Cu acestamestec unge carnea.
2. Baga apoi tava la foc potrivit timp 45 de minute, ungand carneacu amestecul facut la inceput la fiecare 10 - 15 minute. Incearc-o cufurculita, iar daca s-a facut si a prins o culoare frumoasa, oprestefocul.
Poti taia carnea pentru a fi servita.
Glazura provenita din amestecul ingredientelor, dar mai ales a celor douamai putin obisnuite in aceasta reteta - mierea si vanilia - dau carnii oculoare aramie si o savoare speciala. Si este si foarte simplu de urmat:nu mai mult de 5 minute amestecul si nu mai mult de 45 de minute timpulin care o la cuptor carnea.
Ingrediente pentru 8 portii
- 2 muschi de porc;
- un sfert de ceasca de miere;
- 2 linguri de otet;
- 1 lingurita de praf de vanilie;
- jumatate de linguruta de ardei iute;
- un sfert de lingurita de mustar;
- un varf de lingurita de piper;
- un sfert de lingurita de sare.
Mod de preparare
1. Aseaza carnea in tava in care vei gati. Amesteca mierea, otetul,praful de vanilie, ardeiul iute, mustarul, piperul si sarea. Cu acestamestec unge carnea.
2. Baga apoi tava la foc potrivit timp 45 de minute, ungand carneacu amestecul facut la inceput la fiecare 10 - 15 minute. Incearc-o cufurculita, iar daca s-a facut si a prins o culoare frumoasa, oprestefocul.
Poti taia carnea pentru a fi servita.
Glazura provenita din amestecul ingredientelor, dar mai ales a celor douamai putin obisnuite in aceasta reteta - mierea si vanilia - dau carnii oculoare aramie si o savoare speciala. Si este si foarte simplu de urmat:nu mai mult de 5 minute amestecul si nu mai mult de 45 de minute timpulin care o la cuptor carnea.