Muschi de porc cu portocale
O combinatie inedita de carne si fructe - daca vei pregati aceasta reteta pentru musafirii tai, cu siguranta te vei bucura de apreciere.
Ingrediente si cantitati:
1 kilogram de carne de porc (de preferat muschi, dar poti folosi si pulpa bine curatata de grasime)
2 catei de usturoi
1 cana cu suc de portocale (preparat din trei portocale, pe care le-ai ras de coaja inainte de a le stoarce)
1/2 portocala taiata in felii subtiri, cu tot cu coaja
1 lingura cu zahar brun (sau alb)
ulei
sare
Mod de preparare:
1. Taie carnea cubulete si caleste-le in uleiul pe care l-ai incins in prealabil, in care ai adaugat cateii de usturoi, in coaja, dar striviti cu latul lamei cutitului, si putina coaja de portocala rasa.
2. Prajeste carnea bine, circa 15 minute, si scurge excesul de grasime. Pune sare. Adauga feliile de portocale taiate si o cana cu apa. Acopera si lasa sa fiarba bine.
3. Strecoara si scoate cateii de usturoi. Prajeste o lingura de zahar, cat sa se topeasca fara sa se arda, si stinge cu sucul de portocala, adaugand apoi carnea bine facuta si portocalele fierte si o cana din sosul in care a fiert carnea.
4. Lasa sa fiarba circa 10-15 minute, la foc domol, amestecand din cand in cand. Cand este aproape gata, adauga coaja rasa de la portocale. Mai lasa sa dea un clocat si gata! Se serveste fierbinte, in castronele, cu mult sos.