Cauta in 21.294 retete

Muşchi de porc cu piure de mazăre

 

Am făcut muşchiul de porc în multe feluri. Între preferatele mele e metoda „pe grill”. Nici măcar nu-i obligatoriu să-l marinez ori să-l condimentez foarte tare, simpla preparare la grill îi dă o aromă deosebită. Totuşi, înainte de a-l pune pe grătarul încins, îl învelesc într-un praf de piper multicolor, proaspăt măcinat, şi-l las să se odihnească un sfert de ceas la temperatura ambientului (sigur, dacă afară sunt 36 de grade, o să-l las undeva la umbră).

Partea bună e că dintr-un muşchi de 350 de grame, pot să mănânce doi oameni şi să rămână cu impresia că au mâncat bine, mai ales dacă lângă muşchi au şi o garnitură ori o salată. Ori, poate şi una şi alta. La mâncarea pe care o vedeţi aici, am pus drept garnitură un piure de mazăre. L-am descoperit recent şi am încercat să-i dau personalitate cu ajutorul piperului măcinat proaspăt şi a sării de mare. Altfel, se face destul de simplu, mai ales dacă folosiţi mazăre congelată (eu o prefer în locul celei din borcan).

Trebuie doar să puneţi mazărea într-o oală, să o acoperiţi cu apă şi să o lăsaţi pe foc până se încălzeşte mazărea. Scurgeţi apoi apa, turnaţi peste mazăre două-trei linguri de smântână dulce şi o nucă de unt, amestecaţi bine şi mixaţi cu un blender până obţineţi piureul. Adăugaţi sarea şi piperul (după gust – asta înseamnă că gustaţi după ce le-aţi pus şi mai adăugaţi dacă credeţi că mai e nevoie), amestecaţi bine şi aşezaţi piureul pe o felie de pâine prăjită.

Între timp, aveţi grijă şi de muşchiul de pe grill. Rotiţi-l pe toate părţile. 12 minute îi ajung pentru a fi pătruns corespunzător, fără a se usca, aşa cum are tendinţa să o facă.

Timp de gătire: 12 minute

Comentarii (1)

  • Jenica  pe 13 iul 2011, 08:05
    limba folosita

    Felicitari pt retetele gusoase dar as aprecia folosirea limbii romane fara atitea englezisme inutile. De ce nu spuneti "gratar" in loc de "grill", de ce ne trebuie "top retete" in loc de "cele mai cautate sau folosite sau apreciate sau, pur si simplu, mai bune" retete? Folosind engleza nu sinteti decit niste biete 'copii. Originalul - ramine tot limba romana neaosa. Neololgisme inutile nu produc decit confuzie.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod